There was an error in this gadget

Sunday, 27 December 2015

https://www.youtube.com/watch?v=9bev--7zthI

Let's take a look in this movie. We can see world in another side. Never judge something to fast, don't get upset on something before you try it . Give how many chances that we could to others. Who know one day , the person that we called dumb could change the world. There are peace in this world. Peace yow No war. :)





Kau tahu tak apa benda paling menyakitkan dalam hidup ni. Bila ex kau datang balik kat kau pujuk kau untuk getting back dengan dya , sebabnya dya tgh ada masalah dengan awek dya. Tapi waktu dya tengah gembira sikit pon dya xingat pon pasal engkau. Lansung tak kisah, macam mana kau hadapi hari2 tanpa dia. Macam mana kau bangun, kau bertatih untuk bahagia semula. Kau hadap semua tu sorang2. Tapi bila dia ada masalah baru nak ingat kau, baru rasa kau tu sangat bermakna untuk dia. Ya aku tengah rasa benda tu sekarang, tipulah kalau aku cakap aku tak sedih, tapi aku bajet tabah , aku tak nak tunjuk kelemahan aku depan dia. Tipulah kalau aku cakap aku tak da rasa nak getting back dengan dia, waktu dia pujuk aku. Tapi aku bukan perempuan yang akan cipta kebahagiaan atas penderitaan orang lain. Pergilah hang dekat dia, lupakan aku . Susah  mana pon hang nak lupakan aku, besar manapun masalah hang dengan awek hang , jangan pernah cari aku, Sebab sakitnya aku yang rasa, aku nampak ja tabah tapi lansung tak weh. Hang jaga lah dia sebaik mungkin. Temani laa dia waktu dia perlukan hang, Lupakan lah aku , anggap lah aku ni sejarah hitam yang perlu hang buang jauh2 dari hidup hang. Mungkin jodoh kita tak ada. And the most reason aku nak hang tahu napa aku tolak bila hang mintak balik nak getting back ngn aku ialah "Aku tak nak jadi hang punya back up plan and second choice'. Sebab aku mencari orang yang cinta and sayang aku tanpa sebab. Aku nak keikhlasan. Last but not least, please protect and be loyalty towards ur partner. Bye peace yow, no war.

Thursday, 10 December 2015

2015 will come to the end. This year such a lot of things had happened in my life. I lost friends and someone that I love. Hmm how tough it is for me. But what can I do else that maybe my destiny. But I've learned such a lot of lesson and know how to handle my emotional when something bad hit me. Yeah it made me such a good girl that can stand on my feet. But still I'm glad to have people surround me whose were very supportive and advice when I need a shoulder to lay on , when I want to tell them about my feeling. Alhamdulilah , I gonna end my semester 3. Yes I'm very glad and couldn't wait for semester break. Because I want to spent my time with my lovely family, friends and my overload cuteness cats. Hmmm miss them so much. I hope in 2016 that will be new chapter in my life , will be more interesting and going to be good. That's all from me for this year. See you all next year.